fbpx

Kuka on
Emma Elektroni?

Emma Elektroni on 9-vuotias utelias tyttö jolla on taipumusta suhtautua asioihin hieman negatiivisella asenteella. Emman elämä mullistuu, kun hän sattuman seurauksena tapaa erikoisen otuksen kesken koulumatkan. Otus väittää olevansa alkeishiukkanen, kuuluvansa bosonien sukuun ja lähteneensä matkaan auringosta. Uudet ystävykset tutustuvat yrittäessään selittää toisilleen omaa näkökulmaansa ympäröivästä maailmasta. Lopulta he päätyvät mitä huimimpiin seikkailuihin ja vaaroihin selvittäessään maailman rakennetta sekä arkisia ongelmia apunaan ymmärrys sekä näkyvästä maailmastamme että pikkiriikkisestä nanomaailmasta.

Emma Elektroni – Sukellus Nanomaailmaan on sarjan ensimmäinen kirja, joka julkaistaan tammikuussa 2021. Kirjan ensimmäiset luvut tulevat myös kuunneltaviksi Emman Youtube-kanavalle alkuvuoden 2021 aikana.

Tarinoita ja tiedonmurusia

Emma Elektronin seikkailut tarjoavat jännittävän tavan lapsille ja nuorille tutustua maailmankaikkeuden äärettömän kauniisiin ja jännittäviin ilmiöihin tarinoiden kautta. Jokainen tarina johdattaa lukijansa ja kuulijansa uuteen seikkailuun, mikä liittyy jollain tavoin arkipäiväisiin ilmiöihin, mutta joita tarinassa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarinoissa liikutaan sujuvasti ja ymmärrettävästi pikkuriikkisen nanomaailman ja maailmankaikkeuden kokonaisuuden välillä. Jokaisen luvun lopuksi on lyhyt ”Tiesitkö että…”-osio, missä tarinassa nähdystä ilmiöstä tai tapahtumasta voi oppia lisää. 

Kirjan tarinoita täydentää verkkosivusto, missä Tiesitkö että-osiota elävöitetään lisämateriaalilla kuten kuvilla ja videoilla. Iso osa lisämateriaalina esitettävästä aineistosta on vapaasti netissä saatavilla ja kaikki lähteet pyritään selkeästi näyttämään. Lisämateriaalin  tarkoitus on paitsi tukea tarinaa myös ohjata lukijoita luonnontieteellisen ja teknisen aineiston pariin. Toivottavasti mahdollisimman moni lukija heräisi huomaamaan miten kaunis ja ihmeellinen luonto, planeetta ja maailmankaikkeus meillä on.

Musiikkia

Tarina ilman musiikkia on kuin leipä ilman voita tai atomi ilman elektronia eli jotain puuttuu. Niinpä Emma Elektroni-tarinoihin kuuluu erottamattomana osana musiikki ja sanoituksiin tottakai liittyy ripaus, tai ehkä ennemmin kourallinen, luonnontieteitä. Tarinat jatkavat elämistä musiikin muodossa ja täydentävät aihetta omalla tavallaan. Kaikki kappaleet julkaistaan Emma Elektronin Youtube-kanavalla täysin ilman mainoksia. Alta pääset kuuntelemään ensimmäisenä julkaistun Emma Elektronin nimikkokappaleen.

Ei mainoksia

Nykypäivänä kaikki paikat suoltavat katkeamatonta mainosten virtaa, mutta Emma Elektronin omat verkkosivut tai Youtube-videot eivät sisällä mainontaa. Toimintaa pyöritetään harrastuspohjalta ja sinä voit tukea toimintaa tilaamalla tuotteita, seuraamalla meitä Facebookissa ja Youtubessa, tykkäämällä Youtube-videoista tai vaikka kertomalla kavereillesi ja tutuillesi Emma Elektronista.

Antoisia luku ja kuunteluhetkiä Emma Elektronin parissa.